Allt möjligt i spelväg finns på nätet

shutterstock_14851621

Spel och internet är sammankopplade på så många olika sätt idag. Allt från spelforum där man kan diskutera spel, hjälpa varandra med att komma vidare i spel man har fastnat och liknande, till att spela spel direkt i webbläsaren. Till att börja med så kan man ju tala om något som är väldigt viktigt för spelbranschen: recensioner.

För att folk ska ta chansen och köpa ett spel idag är det väldigt viktigt att det finns information där ute som kan tydligt berätta vad det är för typ av spel och vad andra tycker om det. Men för att kunna få en så bra bild som möjligt av ett spel så behöver man ju just text som förklarar det, man ska inte nöja sig med endast ett betyg från till exempel Metacritic. Visst kan betyg ge ett hum om hur väl ett spel har bemötts, men om man inte vet anledning till varför folk ger ett spel ett högt eller lågt betyg vet man ju inte om man själv skulle lägga lika stor vikt vid samma punkter som den som satte betyget.

Ett annat område som internet har instrumentell för är att göra spel tillgängliga för vem som helst att uppleva, detta gäller allt från simpla små Flashspel till stora trippel-A titlar. Även mer otippade spel som till exempel bingo går idag att hitta på nätet, tillsammans med en uppsjö av andra spel där man kan satsa pengar. För en del spel betyder ju detta att man kan spela dem direkt utan att behöva ladda ned eller köpa spelen och för andra kan man se videos skapade av privatpersoner där de spelar spelen i syfte att ge en recension, göra en speedrun av spelet, eller bara visa roliga saker man kan göra i dem.