Populära spelgenrer just nu

shutterstock_270869579

Vilka genrer som är mest populära skiftar ju med jämna mellanrum. Det är ju lätt hänt att marknaden övermättas av en genre som blir populär och helt plötsligt så sjunker intresset för den något, varpå en annan populär genre kanske tar platsen som den mest populära eller kanske ett väldigt framgångsrikt spel skapar ett större intresse för en genre som inte utforskats så mycket den senaste tiden. Hur som helst så tänkte vi titta lite närmare på vad det är som är populärt för tillfället.

MOBA

MOBA kanske inte är den mest populära genren för tillfället, men man kan knappast förneka intresset som fortfarande finns för dessa spel. Dessa intresse har ju delvist hållits uppe av den ökande populariteten av e-sport och både League of Legends och Dota 2 är ju stora spel inom detta.

Open World

Open World spel är något av en genrebrytare, skulle man kunna säga, då de är inte lika restriktiva till vilket typ av spel det är. Det finns spel i denna genre som lutar mer åt äventyr, som till exempel The Witcher 3, medan ett annat i stort sett är ett spel fyllt av pussel och mysterier, som The Wisness.

Rougelike

Detta är en ganska omstridd term för många, men vad många spel menar när de påstår sig vara rougelike är att de har ett eller flera element av slumpgenererat innehåll. Många gånger så är det banor, hus, grottor och liknande som genereras som man besöker dem, vilket gör att spelupplevelsen kan vara rätt så annorlunda från en spelare till en annan. Ett av de senaste spelen med rougelike element är det vi omnämnde i vår förra artikel: Darkest Dungeon.