Bästa nya spelen januari 2016

Här kommer en snabb lista på några av de bästa spelen som kom ut under januari månad i ingen speciell ordning.

Darkest Dungeon


Darkest Dungeon drog ihop 313 337 dollar via Kickstarter mellan den 10 februari och 14 mars 2014. Det är ett turbaserad strategiskt rollspel med rouge-aktiga element, som slumpade dungeons och loot. Alla som är bekant med HP Lovecraft mythosen kommer nog hitta bekanta element och motiv. Bara namnet på studion är Red Hook och en av Lovecrafts noveller heter The Horror at Red Hook.  Som ens karaktärer råkar ut för mer och mer hemskheter drar de på sig både sjukdomar  och mentala problem som man måste behandla för att de ska löpa risken att kollapsa och dö av stress.

Homeworld: Deserts of Kharak


Detta är ett klassiskt RTS-spel som även har lite nytt att erbjuda. Alla som känner igen spelet Homeworld, RTS-spelet som utspelade sig ute i rymden, blir nog glad att höra att Homeworld: Deserts of Kharak är en prequel till det ursprungliga Homeworld. Något som var instrumentellt i framgången av det första spelet var inte bara spelmekaniken utan även världen och storyn. Detta spel lovar att bygga vidare på denna värld, men inte ute i rymden utan nere på fast mark istället.

Dragon’s Dogma: Dark Arisen


Detta är nästa kapitel i Dragon’s Dogma franchises som innehåller allt från det första spelet och en enormt, helt nytt område: the Bittre Black Isle. Det är alltså en re-realease av Dragon’s Dogma tillsammans med en expansion. Det innehåller alla tidigare DLCs som släpps. Många har liknat Dragons’ Dogma med spel som Dark Souls, vilket är mycket passande då det blandar spelkonventioner både från väst och öst. Detta är ett perfekt tillfälle för att att ta sig in i serien.