Hur du spelar poker

Poker är en spelform som spelas med hjälp av spelkort. Poker är dock mer av ett samlingsnamn eftersom det finns så många varianter av spelet. Dessa spelas i vad som kallas pokerrum. Grunderna är oftast de samma men det kan skilja på hur många kort du får, satsningar, hur man spelar ut med mera.

Pokerrum och varianter

De allra flesta pokerrum erbjuder dock många utav varianterna så du behöver sällan oroa dig för om en enskild sida kommer att erbjuda ditt favoritspel. De mest populära varianterna är Omaha och Texas Hold’Em som utöver att låta väldigt lika varandra även spelas på ett snarlikt vis. Texas Hold’em spelas dessutom ofta i turneringarna men det kan du läsa mer om på denna sajt.

Hur du spelar poker

Någonting som de flesta varianterna av poker har gemensamt är att du ska skapa den bästa möjliga handen med hjälp av dina hålkort och de delade kort som ligger på bordet. De allra flesta spelen spelas med en standard kortlek bestående av 52 kort. Poker spelas även vanligtvis med så kallade pokermarker istället för vanliga pengar.

Den enda gången man egentligen spelar med vanliga pengar är om man spelar i hemmet med vänner. Om du vill hålla en pokerkväll hemma men är osäker på hur du bäst går tillväga så kan du hitta en hel del tips på nätet.

Viktigt att tänka på

Det finns ett par olika saker som är viktiga att tänka på innan du börjar spela poker. Det som är allra viktigast är dock att du lär dig grunderna för poker och reglerna som gäller för den pokervariant som du vill spela. Att kunna handrankningar är även viktigt för att se till att du inte går miste om potten genom att lägga dig när du hade kunnat vinna. För att lära sig mer om pokerhänder och strategier så kan du givetvis läsa på nätet som så mycket annat, men det finns en hel del bra böcker skrivna av proffs som du kan införskaffa. Är det din egen bok kan du göra kommentarer, stryka under och aktivt använda boken.