E-sporten erövrar världen

esport_182859260

Traditionella sporter och dess fans var under en väldigt lång tid ganska negativt inställd till e-sport. Och medan det självfallet finns många som fortfarande är under denna uppfattning har den generella inställningen börjat förändras.

Låt oss bara börja med det faktum att precis som andra sporter fyller e-sportevent upp enorma arenor med fans utan problem. Och sponsorer för e-sport har också blivit något lika vanligt som i andra sporter. Coca-Cola och Red Bull syns lika ofta på dessa event som en fotbolls- eller hockeymatch.

Ytterligare en bekräftelse på acceptansen av e-sport kan ju sägas vara att det numera går att spela på oddsen för en League of Legends-turnering lika enkelt som man kan tippa vinnaren för Premier League. Visserligen är det inte alla oddsajter som erbjuder e-sportodds, men antalet som lägger till detta ökar konstant.

För de som fortfarande är tveksamma till att detta kommer att hålla sig behöver man bara titta på pengarna som är inblandade. Den globala intäkten av e-sport under förra året var omkring 612 miljoner dollar. Och detta förväntas öka med så mycket som 30% under de närmaste 5 åren.

E-sport är väldigt nytt och har en hel del växande att göra. Men på många håll har man tagit väldigt förnuftiga beslut och som en helhet verkar detta gå åt ett mycket positivt och intressant håll.